РК Фрушкогорац добио салу у Сремској Каменици

Перо Дробњак, Горан Хлађик и Пајо Ивошевић направили су у Сремској Каменици нешто што ће остати  запамћено и уписано златним словима на страницама рвачке историје. Наиме, поменути трио основао је Рвачки клуб Фрушкогорац а мукотрпним радом стигло се до отварања простора за тренинг овог најмлађег рвачког колектива.

Сремској Каменици на  месту некадашњег магацина, последњих година запуштеног простора за малу привреду чланови Фрушкогорца су се латили посла и изградили једну од најлепших сала за рвање. Бивши репрезентативац Југославије, некадaшњи првотимац Гавриловића  из Петриње а сада тренер Фрушкогораца Перо Дробњак протекле две године даноноћно је радио на адаптацији хале од 180 квадрата. Цео овај труд наградило је 30-так рвача који су, до сада, освојили 33 медаље на домаћим и иностраним такмичењима у конкуренцији старијих пионира и кадета.

Повезана вест:  28. МЕМОРИЈАЛ “ЉУБОМИР ИВАНОВИЋ – ГЕЏА”, Све спремно за спектакл, српски рвачи спремни

-Са постојећем инфраструктуром, салом, теретаном, свлачионицом превазишли смо наше  тренутно остварене спортске резултате. Овим смо сви заједно направили чврсте темеље на којима  можемо уз добра рад планирати и остварити, надајмо се у што скорије време и све жељене спортске разелтате – рекао је после свечаног отварања први човек струке Рвачког клуба Фрушкогорац Перо Дробњак.

Повезана вест:  ЕП СРБИЈА 2012, Давор Штефанек: Тренер ми је рекао „Умри на струњачи“

Тројица рвачких неимара велику улогу је обавио председник клуба Горан Хлађик, који је на сваки уложени динар покраинске и градске владе Новог Сада дао три. И он је био презадовољан на отварању када је градски министар за спорт Александар Кравић пресекао свечану врпцу која је значила да рвачи могу да уђу на струњачу која је поклон Рвачког савеза Војводине. Посебан баланс између  тренера и председника клуба  је директор овог шармантног колектива тренер репрезентације Пајо Ивошевић који има вишеструку улогу у стасавању и раду овог перспективног рвачког клуба.

Повезана вест:  ПЛЕЈ ОФ ПРВЕ РВАЧКЕ ЛИГЕ, Пролетер декласирао Партизан у финалу

Свачаном отварању сале и клупских просторија Рвачког клуба Фрушкогорац у Сремској каменици присуствовали су председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић као и многе дуге високе званице из овог, најтрофејнијег олимпијског спорта.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *